rss feed - Goedkoop ReizenGoedkoop ReizenGoedkoop ReizenGoedkoop Reizen

Goedkope Reisverzekeringen

Als u ziek wordt of gewond raakt in het buitenland, krijgt u over het algemeen de kosten vergoed door uw ziektekostenverzekering in Nederland. De vergoeding bedraagt echter niet meer dan het gebruikelijke tarief in Nederland.

Daarnaast vergoeden ziektekostenverzekaars veel extra kosten niet. Bijvoorbeeld wanneer een reddingsteam in een helikopter de reiziger van een berghelling redt. Of als een skiër met een gipsvlucht terug moet naar Nederland.

Om te voorkomen dat u met dit soort extra kosten geconfronteerd worden, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de voorwaarden vergoeden dit soort verzekeringen de extra kosten die bovenop de gebruikelijke ziektekosten komen.

Controleer de voorwaarden

Welke goedkope reisverzekering u moet afsluiten is afhankelijk van de voorwaarden van de ziektekostenverzekering en de voorwaarden van de reisverzekering. Daarbij moet bijvoorbeeld worden gekeken of:

- de reisverzekering alle mogelijke schades vergoedt;
- er een eigen risico is;
- de reisverzekering geldt in alle landen die worden bezocht;
- een aanvullende reisverzekering nodig is voor risicovolle bezigheden, zoals skiën, raften en hanggliden.


Naast ziektekosten vergoeden reisverzekeringen vaak ook het verlies en diefstal van bagage. Aanvullende verzekeringen kunnen ook autoschade of kostbaarheden verzekeren.

Reisverzekeringen