rss feed - Goedkoop ReizenGoedkoopReizen.info - facebookGoedkoopReizen.info - twitterGoedkoopReizen.info - google+

Goedkoop reizen naar Cambodja

Rondreizen door Cambodja

Cambodja

Het hedendaagse Cambodja is de opvolger van het machtige Khmer-rijk dat tijdens de Angkoriaanse periode over grote delen van wat nu Laos, Thailand en Vietnam is regeerde.
Eén van de overblijfselen van dit rijk is het legendarische tempelcomplex van Angkor.

Tempelcomplex Angkor Wat

Het oude tempelcomplex Angkor Wat is de nationale schat van Cambodja, vandaar dat de tempel wordt weergegeven met de Cambodjaanse vlag. De nabijgelegen stad Siem Reap is sterk ontwikkeld sinds de dagen dat Angelina Jolie hier Tomb Raider gefilmd heeft.

Angkor

Terwijl sommigen klagen over de ontdekking van Angkor door het massatoerisme, is de plek nog steeds adembenemend en Siem Reap biedt alle gemakken die men zich kan wensen met elk budget.

Velen houden gewoon vakantie in Angkor en reizen niet verder, maar Cambodja heeft veel meer te bieden. Overweeg ook eens een vakantie aan de witte zandstranden van Sihanoukville, een verblijf in een stijlvol resort aan de kust Kep of een bezoek aan het sfeervolle Bokor Hill Station.

Duiken in Sihanoukville

U kunt ook duiken in Sihanoukville, er is daar een duikschool die o.a. door een Nederlander word gerund.

Phnom Penh

Er valt veel te schrijven over de hoofdstad Phnom Penh, het is een mooie stad met een prachtige koloniale erfenis, een prachtige promenade langs de rivier met een schitterend paleis en een grote keuze aan restaurants en bars.

Tuol Sleng Museum - S21 - Killing Fields

De herinneringen aan de gruwelijke genocide, gepleegd door de Cambodjaanse Rode Khmer kunt u bekijken in het Tuol Sleng Museum, voorheen was het de beruchte geheime gevangenis genaamd S21. Het is ook mogelijk om een uitstapje te maken naar de Killing Fields. Een bezoekje aan het museum zowel als aan de Killing Fields zal zeker een diepe indruk bij u achterlaten.

Battambang

Verder weg ligt Battambang en biedt reizigers een voorproefje van het relaxte leven op het platteland. Een stop bij de eerste wijnmakerij van Cambodja en een tour naar de geisoleerde Khmer tempels.

Het Bokor National Park

Een 1-daagse tocht door het park, met een 4WD (jeep), kost $ 35,- voor twee personen, inclusief lunch. Ongeveer $ 15,- gaat naar het omkopen van het bedrijf dat eigenaar is van de weg, terwijl een ander vijf dollar betaalt voor dit park, wat dus eigenlijk de standaard entree prijs is. Voor een overnachting moet u rekenen op ongeveer $ 40,- voor twee personen.

Anlong Veng

De voormalige Rode Khmer, bolwerk van Anlong Veng, is een andere belangrijke halte voor de meer onverschrokken en avontuurlijke reiziger, waar het graf van Pol Pot dient als een herinnering aan de geschiedenis van Cambodja.