rss feed - Goedkoop ReizenGoedkoopReizen.info - facebookGoedkoopReizen.info - twitterGoedkoopReizen.info - google+

Goedkoop reizen naar Vietnam

Rondreizen door Vietnam

Vietnam

Dit is een land met vele invloeden uit diverse culturen. In het zuiden heeft de Indiase en Hindoestaanse cultuur een blijvende invloed gehad. Hier vindt men o.a. de Cham tempels. Het zuiden is ook bekend om de pittige regionale keuken, verrijkt met chili en getemperd met kokos. Gaat u naar het noorden van het land dan vindt u meer de Chinese invloeden. Tussen deze twee concurrerende culturen in vindt u een typisch Vietnam in de centrale provincies: de sierlijke historische oude haven van Hoi An en de koninklijke tombes, pagodes en keizerlijke keuken van Hue. En er is nog veel meer, zoals uit de Franse koloniale erfenis o.a. de sierlijke boulevards van Hanoi, het statige museum van Ho Chi Minh City, het vroegere Sai Gon, en op elke hoek van de straat vindt u heerlijke knapperige baguettes met koffie.
Een rondreis naar Vietnam is zeker de moeite waard!

De top 10 hoogtepunten van Vietnam

1). Bezoek eens een musical of opera in de Opera Huizen van Ha Noi en Ho Chi Minh City (Sai Gon).

2). Noodles eten uit een kommetje bij een van de soft cafe's (dit zijn kleine cafe's die op trottoirs voor een dag opgezet worden). Het kost slechts een $ 1 en maak je geen zorgen als je geen Vietnamees spreekt. Gewoon met een glimlach wijzen naar wat je wilt hebben.

3). De kuststad Hoi An mag je niet missen met zijn prachtige stranden. Het is ook een geweldige plek om voor een klein prijsje kleding op maat te laten maken.

4). Maak een rondreis naar Ha Long Bay, dit staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is zeker iets om niet te missen. Grote tochten zoals o.a. de Kangaroo Cafe Tour.

5). Da Nang, Hue en Nha Trang zijn allemaal erg populaire steden aan de zee.
Hue is de Imperial City en mag je ook zeker niet missen.

6). Ho Chi Minh City (Sai Gon) onder de vele bezienswaardigheden vind je o.a. het
War Remnants Museum, Ben Tahn markt, en de Cu-Chi Tunnels.
Laat de 7 miljoen motorfietsen u niet ontmoedigen, al snel zult u wennen aan het onophoudelijk Honda Dreams getoeter.

7). Mekong Delta is een must, je kunt bij echte Vietnamese families op bezoek en hun cultuur van dichtbij beleven.

8). Het bergachtige Sapa ten noorden van Ha Noi is een geweldige plek om te wandelen en de beroemde markten te bezoeken. Het is er ook veel koeler, dus neem een trui en een jas mee als je daar naar toe gaat.

9). Mui Ne is een interessante stad langs de kustlijn met rode zandduinen. Het is zo'n 1/2 dag reizen vanaf Ho Chi Minh City (Sai Gon). Het is zeker de moeite waard om daar minimaal 1 of 2 dagen te verblijven.

10). Ha Noi is de hoofdstad van Vietnam, in de oorlogsjaren verbleef Jhon McCain in het toen beroemde Hanoi Hilton in krijgsgevangenschap.
Het hotel is in 1999 heropend onder de nieuwe naam Hilton Hanoi Opera.
Het heeft een prachtige architectuur dankzij het Franse kolonialisme en ligt vlakbij een prachtig groot meer, het Hoan Kiem Meer.