Reis voorbereiden

Als u een reis boekt doet u er verstandig aan om van te voren informatie in te winnen over de bestemming. Zeker in landen buiten Europa kunnen natuurrampen, opstanden, protesten en politieke instabiliteit er voor zorgen dat buitenlanders niet veilig zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken informeert reizigers, d.m.v. reisadviezen, over de veiligheidssituatie in alle landen van de wereld.

Reis boeken

Reisbureaus kunnen over het algemeen goed advies geven over de bestemmingen waarvoor zij reizen aanbieden. Bovendien zijn reizigers die hun reis boeken via een reisbureau meestal verzekerd tegen het failliet gaan van het reisbureau of de reisorganisatie. Het reisbureau moet dan wel zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen

Als u zelf een vlucht boekt, houd er rekening mee dat sommige luchtvaartmaatschappijen niet aan de veiligheidsnormen voldoen. Deze luchtvaartmaatschappijen mogen niet naar Europa vliegen, maar vliegen soms nog wel in andere delen van de wereld. De Europese Unie houdt hiervoor een zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen bij.