Wintersport in Canada

Wintersport Canada

Wintersport in Canada is niet duur! Al snel zult u ontdekken dat een gemiddelde skivakantie, incl. accommodatie, vlucht en transfer goedkoper is dan menige skivakantie in Europa. Een wintersport in het sneeuwzekere Canada is het perfecte alternatief voor de drukke skivakantie in Frankrijk of Oostenrijk. In Canada heeft u veel meer ruimte om te kunnen skien en/of te snowboarden. Waarom 10 uur in de auto zitten terwijl u na 10 uur vliegen ook in de Rocky Mountains kunt zijn. De Canadezen zijn gastvrij, het land is sneeuwzeker en het grootste voordeel is dat u niet in de rij hoeft te staan voor de skilift en/of kabelbaan.

Whistler en Blackcomb

Whistler is het grootste en zeker het bekendste skigebied van Noord-Amerika. Van Vancouver naar Whistler is het ongeveer 1,5 uur rijden en vanaf de luchthaven is het zo'n 2 uur rijden. Dagelijkse vertrekken er directe vluchten vanaf schiphol naar Vancouver, zo is het skigebied zeer goed te bereiken vanuit Nederland. Na uw 9 uur durende maar zeer comfortabele vlucht neemt u de shuttlebus naar het betoverende Whistler en kan uw wintersportvakantie beginnen.

Het stadje Whistler is aan de voet van 2 bergen gebouwd, nl. Blackcomb en Whistler Mountains. De Blackcomb en Whistler Mountains bieden volledige ski-in en ski-out mogelijkheden. In het stadje vindt u er vele bars, trendy restaurantjes en nachtclubs. Door invloeden van het nabijgelegen Vancouver heeft Whistler een hip en kosmopolitisch karakter gekregen. Whistler heeft een rijk uitgaansleven en prachtige ski- en snowboardgebieden, ideaal voor jong en oud. Een ski- en snowboardgebied van meer dan 3300 hectare. Gemiddeld valt er 10 meter sneeuw per seizoen (begint vanaf eind november t/m einde mei). Er zijn zo'n 17 bergrestaurants, 39 liften en meer dan 200 pisten! In Whistler beleeft u veel wintersportplezier!

Banff en Lake Louise

Banff en Lake Louise zijn twee dorpen, rond deze twee dorpen bevinden zich 3 skigebieden, Sunshine Village, Ski Norquai en Lake Louise Mountain Resort. Deze dorpen liggen midden in de indrukwekkende natuur van Banff National Park. Banff is het dorp waar het meeste te beleven is. De dichtstbijzijnde luchthaven is Calgary, deze ligt op 2 uur rijden van het dorp Banff. Air Canada en Lufthansa vliegen dagelijks naar de luchthaven Calgary.

De drie skigebieden zijn te bereiken door de gratis en zeer frequent rijdende shuttlebussen. Het dorp Banff heeft een historische en authentieke uitstraling. U vindt er gezellige restaurants, pubs en winkeltjes. Aan de hoofdstraat vindt u de meeste hotels, deze bevinden zich op loopafstand van het centrum. Het beroemde nagebouwde kasteel, bekend als Banff Spings Hotel ligt buiten het dorp. Lake Louise Mountain Resort is het grootste van de drie skigebieden met bijna 140 pisten en heeft gemiddeld een sneeuwval van 4,5 meter per jaar. De drie skigebieden liggen prachtig in de natuur en dankzij de droge lucht ligt er prachtige en zeer fijne sneeuw (ook wel bekend als Canadese poedersneeuw), ideaal voor het skien en snowboarden, de skigebieden hebben een lang seizoen.