Wintersport Oostenrijk

Wintersport in Oostenrijk

Wintersport - Oostenrijk

Oostenrijk is een zeer geliefde wintersportbestemming bij de Nederlanders. De favoriete bestemmingen in Oostenrijk zijn vooral Innsbruck, Salzburg en Wenen.

Wintersport - Innsbruck

Vele jongeren kiezen voor een wintersport Innsbruck, dit vanwegen de vele disco's en nachtclubs. Het is niet alleen voor de jongeren ook voor de wat ouderen die wat meer willen dan alleen een skievakantie in Oostenrijk. Innsbruck heeft een uitgebreid winkelcentrum, een ruime keuze aan restaurants en talrijke bezienswaardigheden, waaronder de botanische tuin, het Landesmuseum, Hofburg, Schloss Ambras, Hofkirche en de Alpenzoom, deze geven een extra dimensie aan je wintervakantie. Mocht u geen auto tot uw beschikking hebben dan is de sightseerbus een ideaal openbaar vervoer. Met een dagkaart voor deze bus kunt u naar de bezienswaardigheden in en rond de stad en zoveel ritten maken als u wilt. Innsbruck kunt u ook per vliegtuig bereiken want Innsbruck heeft een internationale luchtaven en dus hoeft u niet van een auto afhankelijk te zijn. U kunt ook gebruik maken van de gratis skibus, deze brengt u dan naar de pistes.

Wintersport - Salzburg

Hou je van wintersport, cultuur en historie dan is een wintersport Salzburg zeker de moeite waar! In Salzburg stond het oorspronkelijke huis waarin Mozart woonde, dit werd in de tweede wereldoorlog vernield. Het huis is weer herbouwd en is momenteel een museum over Mozart.
Salzburg heeft veel meer te bieden dan alleen wintersportvakanties. Er zijn vele bezienswaardigheden in Salzburg o.a.
- "Haus der Natur" is het natuur historisch museum van Salzburg.
- "Het Geboortehuis van Mozart". U vindt er een verzameling van spullen van Mozart, een familieportret en de eerste instrumenten waarmee Mozart als kleine jongen speelde.
Het is een klein museum maar voor de echte fans is het zeker de moeite waard.
- "Riviercruise". In de zomermaanden is het mogelijk om een cruise te maken over de rivier de Salzach.
- "Festung Hohensalzburg" is een vesting, gebouwd boven op de Festungsberg in de 11de eeuw.
- "Schloss Mirabell" is een voormalig herenhuis. In 1727 heeft Johann Lukas von Hildebrandt het herenhuis om laten bouwen tot een koninklijk barokhuis. Momenteel is het een gemeentehuis.

Wintersport - Wenen

- Een wintersport Oostenrijk met een dagje of twee Wenen is zeker aan te raden.
In Wenen vind je vele hotels in verschillende prijsklassen, dus een ruime keuze van goedkope tot zeer luxe hotels.
Bezienswaardigheden: Zoals het oudste joodse museum ter wereld, deze is niet meer geopend omdat het museum helaas verplaatst is naar de Dorotheergasse.
- "Spittelberg" bekend om zijn kerstmarkten.
- "Figarohaus" Domgasse nummer 5 is het beroemdste woonadres, want hier woonde Mozart met zijn gezin van 1785 tot 1787. Het huis is omgebouwd tot een museum.
- "Spanische Reitschule". De Weense paardrijschool werd opgericht in 1572, momenteel wordt de rijschool gebruikt om te trainen voor voorstellingen en is daarmee de belangrijkste topattractie in Wenen.
- "Kunsthistorisch museum" is één van de grootste museums ter wereld. Het museum heeft de meest indrukwekkende en spectaculairste kunstcollecties van de wereld.
- "Museum für Volkskunde". Het museum over de Oostenrijkse en Habsburgse cultuur.
- Het "Slot Belvedere" is een barok paleis, ontworpen door Johann Lukas von Hildebrandt voor de Prince Eugenius van Savoye.
- "Staatsopera" werd voor het eerst geopend in 1869. In 1945 werd de Opera getroffen door een bom. De Opera werd in 1955 opnieuw geopend met een nieuwe zaal en podium.
- "Theater an der Wien". Het oudste theater van Wenen, hier heeft de bekende componist Beethoven een tijdje gewoond. Er worden hier alleen nog maar opera's gehouden.
- "Naschmarkt" De populairste markt van Wenen, hier worden voornamelijk delicatessen uit de hele wereld verkocht. De laatste jaren vind je er steeds meer kraampjes met kleding en accessoires.
- "Schloss Schönbrunn" Een prachtig paleis in Wenen, het paleis telt zo'n 1441 kamers.
- Wenen is bezaaid met uitgaansgelegenheden o.a. bars, cafe´s, restaurants en discotheken.