Wintersport Zwitserland

Wintersport in Zwitserland

Wintersport - Zwitserland

Zwitserland is een prachtige vakantieland, zowel in de zomerperiode als in de winterperiode.

De waterval van Schaffhausen

Hier vindt u de breedste waterval van Europa en is zo'n 150 meter breed en 23 meter hoog.

Reichenbachwaterval

De Reichenbachwaterval, ligt in de buurt van het dorpje Meiringen. De waterval is 250 meter hoog, een vrije val van 90 meter.

Wintersport - Zermatt

Als je opzoek ben naar een autovrij wintersportbestemming dan is een wintersport naar Zermatt zekker een aanrader. Zermatt is het bekendste dorp van Zwitserland, dit vanwege de wintersport, het dorp licht nabij de hoogst bereikbare piste van de Alpen. Zermatt is een autovrij dorp, er rijden gratis bussen naar de skilift. Het vervoer binnen Zermatt vindt plaats met kleine elektrische voertuigen, fietsen, paard of met paard en wagen. De bezoekers die met hun eigen auto komen moeten hun auto achterlaten in het nabijgelegen Täsch, het laatste stuk moet men per trein afleggen om het dorp Zermatt te bereiken. Zermatt is het centrum van horlogewinkels, chique hotels, multimiljonairs en Japanse toeristen. Zermatt licht zo'n 10 km van de Italiaanse grens, zo is het mogelijk om een dagje over de grens te skiën.
Als u op zoek bent naar een hotel in Zermatt dan raden wij u aan ruim voor het hoogseizoen te zoeken en te boeken, de prijzen in het hoogseizoen kunnen namelijk behoorlijk hoog zijn. Het is tevens zeer goed mogelijk dat alle hotels in Zermatt volgeboekt zijn!

Wintersport - Engelberg

Een wintersport naar Engelberg is ideaal voor gevorderden, het skiegebied bestaat uit twee delen Titlis en Brunni. De lengte van de pisten is intotaal zo'n 82km lang. Titlis en Brunni zijn met elkaar verbonden door middel van een gratis busdienst, in het hoogseizoen rijd de bus ieder 10 minuten. Het Titlisgebied is ideaal voor de gevorderde skiërs en snowboarders, voor snowboarders is er een funpark met twee halfpipes. Engelberg is een dorp gelegen in een diepe dal omringd door bergen, ligt zo'n 20km ten zuiden van de stad Stans.

Glacier Express

De Glacier Express wordt ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd. De trein gaat over 291 bruggen, door 91 tunnels en komt op zo'n 2'044 m hoogte bij de Oberalppass uit, in de buurt van de bron waar de Rijn begint. De treinreis duurt zo'n 7,5 uur en begint bij Zermatt en stopt bij de volgende stations St. Niklaus, Visp, Brig, Fiesch, Oberwald, Andermatt, Disentis, Chur, Thusis, Tiefencastel, Davos Platz, Filisur en eindigt bij het station van St. Moritz. De eerste en tweede klasse zowel als de bar/restaurant-coupés hebben een panorama-uitzicht.

Wandelen

Wandelen is een aanrader als men van natuur en rust houdt, Zwitserland heeft zo'n 50.000 km aan wandelpaden die leiden door zeer verschillende landschappen en bergachtige gebieden. De wandelpaden worden in Zwitserland zeer goed aangegeven door middel van wegwijzers. Ook de duur en moeilijkheidsgraad van een wandeling wordt aangegeven, dit is natuurlijk ook afhankelijk van welke route u wilt lopen. De organisatie die verantwoordelijk is voor het onderhouden van de wandelpaden is de Zwitserse Wandel Federatie.

Bergsport

Bent u een bergsportliefhebber dan zit u b.v. voor een wintersport in Zwitserland goed, want Zwitserland biedt vele mogelijkheden om te gaan bergbeklimmen, ijsklimmen, skiën, snowboarden en op een gletcher te wandelen.

Fietsroutes

Zwitserland heeft zo'n 3300 km met elkaar verbonden en zeer duidelijk aangegeven fietsroutes, ook deze fietsroutes worden aangegeven met de duur en moeilijkheidsgraad. Bij de meeste treinstations kun je fietsen huren, deze kun je vervolgens aan het eind van de route bij het volgende treinstation weer inleveren.
Ook zijn er door het hele land diverse routes voor inline skaters. De moeilijkheid van de routes variëren van makkelijk tot zeer moeilijk.

Klimaatkuuroorden in Zwitserland

De Graubündenresorts St. Moritz, Arosa, Davos en Klosters zijn wereldbekende kuuroorden. Tussen de meren Thun en Brienz in Interlaken is ook een bekend kuuroord gevestigd.

Wintersport - Zürich

Zürich is de grootste stad van Zwitserland. Het oude gedeelte van de stad is vooral schilderachtig. Het indrukwekkende Stadhuis is een mooi voorbeeld van de late renaissance uit de 17de eeuw. In Zurich vindt u het Zwitsers Nationaal Museum en het Klokkenmuseum.

Wintersport - Bern

Bern is "de facto" hoofdstad van Zwitserland. Ervaar de unieke 11e-eeuwse straten met prachtige zuilengangen. Het middeleeuwse stadscentrum is gevestigd in de bocht van de rivier de Aare, de rivier omslingert dan ook een groot deel van de oude binnenstad. Een prachtige stad om te shoppen of voor een romantisch etentje.

Een wintersport Zwitserland is een dagje Bern en/ of een dagje Zürich zekker een aanrader, bijde steden hebben gezellige winkeltjes en uitgaansgelegenheden.